Talismán

Marco Mezquida
Enregistraments sonors - 01/10/2020


Talismán


Marco Mezquida

Enregistraments sonors - 01/10/2020

Pocs músics poden, als 33 anys acabats de fer, lluir un full de serveis amb 23 discos com a titular i 45 com a sideman. En el cas del pianista i compositor Marco Mezquida (Maó, 1987), tot això ha suposat la sembra per recollir el fruit en els onze temes que donen vida a "Talismán", l'obra més entregada i personal de totes les que porten la seva signatura.

Un disc que, com el seu nom indica, és una mena d'amulet en el qual convergeixen èpoques, estils i sons diversos, que el converteixen en un fetitxe i un providencial revulsiu de la música ibèrica.

Com un alquimista, Marco Mezquida integra en la seva poció sonora l'esperit de mestres del clàssic ibèric com Granados, Turina o Albéniz, el dels romàntics Liszt, Chopin o Ravel, i tendeix ponts amb el popular i folklòric a través de referències actuals com Eliseo Parra o Coetus, o amb el contemporani i sofisticat d'un gegant com Keith Jarrett.

És la combinació bàsica de tots aquests elements i identitats, on conviuen el clàssic i el contemporani, el tradicional i el modern, el jazz i la cançó, el que defineix el so únic i personal de Marco Mezquida i es trasllueix en el seu disc més vital , lluminós i mediterrani. En una era global, on no hi ha lloc per etiquetes ni cotilles, Talismán respon amb naturalitat com un cant de llibertat absoluta.

Talismán suposa, a més, un treball que consolida el procés de maduresa d'una formació que va tenir origen en un projecte d'encàrrec -Els Somnis de Ravel- i que s'ha acabat convertint en un senyal d'identitat artística per a Marco. Amb la inventiva i l'originalitat del polifacètic Aleix Tobías a les percussions, i la imaginació i intensitat del prodigiós Martín Meléndez al violoncel, Marc estableix una trama de complicitats que deriven en un so de trio tan original com únic.

Per tot això, i moltes coses més que només es poden apreciar a través de l'escolta atenta i detallada del disc, Talismán és una d'aquelles obres que estableixen un abans i un després en la carrera de qualsevol artista. I si parlem de Marco Mezquida, un músic amb tot el futur per davant, el que ens ofereix és realment encoratjador. 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1