DE LA MÀ


«De la mà» és un projecte conjunt del Departament de Cultura i Educació del CIM, l’Equip d’Atenció Primerenca i la Xarxa de Biblioteques de Menorca que es va iniciar el curs 2015-2016. El seu objectiu és fomentar la lectura entre els infants de 0-6 anys, a partir de la col·laboració entre les escoles infantils, les famílies amb infants d’aquestes edats i les biblioteques.

ACTIVITATS OBERTES

Família i Lectura

És un taller de formació en literatura infantil. Les famílies interessades en participar-hi han d'apuntar-se durant el mes de setembre a la biblioteca de la seva localitat. Es realitzen sessions mensuals, durant les quals, amb la guia d'un dinamitzador de grup, s'analitzen diferents característiques dels contes infantils, des de la importància de la il·lustració, els continguts sexistes dels contes o la manera de saber apreciar els valors d'una bona història.

Laboratori de Lectures

És el grau superior del taller "Família i Lectura". Hi poden participar aquelles famílies que ja han assistit a tallers anteriors. En aquestes sessions, la formació en literatura infantil augmenta el seu grau de detall i estudia casos més específics. Actualment, aquest taller només s'imparteix a Ciutadella.

Ni fades ni princeses

És una activitat pública que organitza el grup de Laboratori de lectures i que té lloc el 8 de març, en commemoració del Dia de la dona treballadora

Contes al carrer

És una activitat pública que organitza trimestralment el grup de Laboratori de lectures. Es fa a Ciutadella en sessions al carrer, localitzades en indrets diferents, que comencen per ser llocs cèntrics, per anar-se desplaçant cap a la perifèria en les sessions següents.

ACTIVITATS DE RELACIÓ ENTRE ESCOLA I BIBLIOTECA

A l'inici de cada curs, les escoles infantils es reuneixen amb el Consell Insular i l'Equip d'Atenció Primerenca. En aquesta reunió, les escoles interessades prenen nota de les activitats que s'ofereixen dins l'àmbit de l'escola i ho traslladen als mestres de la seva escola, els quals poden triar les que més s'adaptin a les necessitats del seu grup.

Visites guiades d'aula a la biblioteca

És una de les activitats que cada aula de l'escola infantil pot fer dins el programa.

Carnet d'aula

És un carnet que permet que l'aula de l'escola infantil tingui unes condicions especials pel préstec de llibres.

Visites familiars a la biblioteca

És una activitat extraescolar, normalment organitzada per l'APIMA de cada escola. En aquest cas, les visites a la biblioteca no les fan tots els fillets de cada aula, sinó les famílies a títol individual.

ACTIVITATS DINS L'ESCOLA

Són activitats extraescolars que es fan, exclussivament, dins l'àmbit escolar.

Tallers de narració

Estan adreçats a les famílies, amb l'objectiu que aprenguin a explicar un conte.

Teatre pre lector

És una activitat d'aula en la qual els alumnes preparen una obra teatral a partir d'un conte. L'obra es representa dins el marc de l'escola. No obstant, en alguns casos, aquesta activitat pot rebre el suport del grup de Laboratori de lectures i permetre així que se'n faci una representació pública, que té lloc el dia 1 d'abril, en commemoració del Dia Internacional del Llibre Infantil.

Formació al CEP

El Centre de Professors ofereix cada any la possibilitat que els mestres interessats assisteixin a un taller formatiu en literatura infantil. Acostuma a fer-se a l'inici de curs.

Enllaços Relacionats
Lab_L 20.11.2020 (Vídeo)

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es