Label
     
 

LLetres i Mots


La Xarxa de Biblioteques de Menorca ha organitzat un concurs de lletrejar paraules del Diccionari català-valencià-balear. El concurs ha estat dissenyat per Sílvia Pons, mercadalenca llicenciada en Filologia Catalana i en Comunicació Audiovisual i codirectora i subdirectora, respectivament, dels concursos televisius Bocamoll i Pica Lletres.

En aquest concurs hi participen els instituts i les escoles de Menorca amb alumnes de 3r d'ESO de manera que les semifinals tindran lloc a les biblioteques de les poblacions on es troben aquests centres.

A la semifinal de cada biblioteca hi participaran entre 20 i 25 alumnes que aniran lletrejant les paraules que els hi haurà llegit la conductora del concurs, juntament amb la definició de la paraula que apareix al Diccionari català-valencià-balear. Si lletregen correctament passaran a la següent fase, on es repetirà el procés amb un major grau de dificultat. Si cometen un error, tindran una única oportunitat de repesca encertant la paraula que correspon a la definició que li llegirà la conductora del concurs. Aquest procés se seguirà fins que quedin els finalistes determinats per cada biblioteca que seran proporcionals al número d'instituts / escoles que es presenten en cada cas.

El concurs estarà conduit tant a les semifinals com a la final per Malu, prou coneguda a Menorca per les seves actuacions d'animació i de teatre. El jurat correspondrà a un professor de llengua catalana dels instituts que s'hi presenten.

De cada biblioteca sortirà un nombre de finalistes proporcional als centres participants amb una suma total de nou finalistes que s'enfrontaran en la final de Lletres i Mots, que tindrà lloc en el marc de la Fira del Llibre en Català, dia 4 de novembre a les 11.30 h.

En el concurs hi participen els següents centres:

Alaior

IES Doctor Guàrdia
CC La Salle

Ciutadella

IES Maria Àngels Cardona
IES Josep Maria Quadrado
CCC Salesians Sant Francisco de Sales

Ferreries

CC Sant Francesc d'Assis

Maó

IES Joan Ramis i Ramis
IES Cap de llevant
IES Pacual Calbó
IES Escola d'art de Menorca
CC Corazón de María
CC San José
CC La Salle
 

Fase prèvia


Alaior

Ciutadella  - Galeria d'imatges - Vídeo

Ferreries

Maó - Galeria d'imatgesDiari Menorca - Última Hora 

Final : Plaça d'Espanya de Ferreries. 04.11.2012 - 11 h

 


Enllaços Relacionats

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1